KM’s declareren

Logo TITC

Onze klanten gebruiken het Trips in the Cloud platform om de door hen gereden zakelijke kilometers te declareren. Bijvoorbeeld:

  • medewerkers die met hun privé auto zakelijk rijden en de zakelijke kilometers bij hun werkgevers kunnen declareren
  • bedrijven die de reiskosten van hun medewerkers in rekening kunnen brengen bij hun klanten / opdrachtgevers

Medewerkers die kilometers bij werkgever declareren

De medewerkers ontvangen een GPS Tracker van hun werkgever die zij in hun privé auto kunnen steken. Alle ritten worden vanaf dat moment geregistreerd. Deze informatie wordt echter niet gedeeld met de werkgever maar uitsluitend met de werknemer. De werknemer kan per rit vervolgens aangeven of deze privé of zakelijk was.
Aan het eind van de maand ontvangt de medewerker per email een overzicht van alle zakelijke ritten. Alle privé ritten zijn al uit deze rapportage gefilterd want die zijn immers privé en daar heeft de werkgever niets mee te maken. De medewerker controleert kort het totaal aan gereden zakelijke ritten en zendt dit overzicht vervolgens door naar zijn werkgever. De privacy van de werknemer is zo volledig gewaarborgd en de werknemer heeft nagenoeg geen omkijken meer naar het declareren van gereden kilometers (19 cent per kilometer belastingvrij).

Bedrijven die reiskosten doorbelasten

Om de reiskosten van de auto’s van uw medewerkers en uzelf door te belasten aan uw opdrachtgevers kunt u twee dingen doen:

  • De reiskosten opnemen in uw uurtarief. U rekent de reiskosten dan als onkosten van uw bedrijf, net zoals bijv. papier, gereedschap of huur van uw kantoor.
  • Reiskosten apart op de rekening zetten. Zo maakt u het voor uw opdrachtgever duidelijk dat deze kosten bovenop uw uurloon komen.

De gereden kilometers kunt u eenvoudig doorbelasten doordat er een compleet overzicht van alle gereden ritten wordt bijgehouden. Per rit kan het onderscheid privé of zakelijk worden gemaakt. U kunt de locatie van uw klanten ook een naam geven die terugkomt in het rittenoverzicht waarmee het nog eenvoudiger wordt om alle ritten per klant terug te vinden.
De belastingdienst ziet reiskosten als onderdeel van de vergoeding voor de prestatie. Dat wil zeggen dat de reiskosten op uw aangifteformulier dus gewoon bedrijfskosten zijn. U mag uw reiskosten daarom met hetzelfde btw-tarief factureren als de rest van uw vergoeding.

De waardering van www.tripsinthecloud.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 116 reviews.